Paikallisia ruokaherkkuja
Arkiviikoilla on tullut syötyä peruskotiruokaa kuten erilaisia pastoja, riisiä ja kanaa, tortilloja, keittoruokia, uunijuureksia, höystettynä paikallisilla tuotteilla.

Jälkiruuaksi oli hyvin perinteinen Alicanten alueen jälkiruoka nimeltä saginosa. Lisäksi oli tarjolla tuoreita hedelmiä.


Löysin Mercadona ruokakaupasta avenaa eli kaurahiutaleita ja niinpä olen syönyt aamuisin kaurapuuroa kuten kotonakin. Toisinaan syön myös töissä kaurapuuroa ruokatermoksesta klo 11 "aamupalalla", joka on itselleni enemmänkin lounasaika. Työkaverini syö yleensä kaksi hedelmää: appelsiinin ja banaanin. Lounaan hän syö työpäivän jälkeen eli klo 15 jälkeen. Viikonloppuisin on tullut maisteltua paikallisia ruokia ravintoloissa. Itselleni tästä reissusta parhaiten on jäänyt mieleen paella, joka on perinteinen valencialainen ruoka. Söin paellaa yhteensä kolme kertaa reissun aikana: kaksi kertaa ravintolassa ja yhden kerran espanjalaisella sunnuntailounaalla. Lounaan järjestivät vuokratalomme omistaja sekä talojen kiinteistönhoitaja perheineen ja ystävineen. Oli mielenkiintoista nähdä, miten paellaa valmistettiin avotulella suurella, laakealla pannulla ja kuinka antaumuksella sitä tehtiin. Tällä kertaa valmistettiin lihapaellaa, jossa oli kanaa ja jänistä. Muina kertoina olen syönyt ravintolassa merellistä pastaa tonnikalan, katkarapujen ja simpukoiden kera.
Kuvassa merellinen paella

Kuvassa merellinen paella


Paella kypsymässä avotulella ja valmis paella pöydässä.
Alkupalaksi oli grillattua artisokkaa, kinkkua ja melonia, simpukoita, kalaa, paistettuja herkkusieniä.
Jälkiruuaksi oli hyvin perinteinen Alicanten alueen jälkiruoka nimeltä saginosa. Lisäksi oli tarjolla tuoreita hedelmiä.



Yllä olevissa kuvissa on tyypillisiä espanjalaisia ruokia kuten lohisalaatti (maistui graavilohelta), lihalautanen, jossa oli possun, naudan ja lampaan lihaa sekä erilaisia makkaroita sekä uppopaistettuja perunoita majoneesin ja mojo-kastikkeen kera.
Kommentit
Lähetä kommentti